Powered By Blogger

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kahvikansa

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Aikuiset suomalaiset juovat  päivittäin keskimäärin 4-5 kupillista kahvia. Tutkimusten mukaan nautimme kahvia runsaammin kuin muissa maissa! Nykyisin vaaleaksi paahdettu kahvi ja paperisuodattimen läpi valutettu suodatinkahvi on suosituinta. Suodatinkahvi kilpailee suosiostaan kansan kupissa erikoiskahvien ja kahviloiden luvatussa maassa.
Leluputiikin kahvikone

Lelukauppa Joensuussa sijaitsee Kauppaneuvoksen kahvilan kupeessa, Taitokorttelissa. Kahvilasta kantautuva tasainen puheensorina tekee olon kotoisaksi. Vaikka putiikilla ei aina asiakkaita olekkaan, niin tunnelma ei ole yksinäinen. Siitä pitävät kahvilasta kantautuva elämä huolen. Joulun alla kuuntelin asiakaspalvelun lomassa kahvilassa esiintyvän laulajien Sibelius tulkintoja. Tavallisena arkena kantautuu putiikin puolelle paljon naurua, puhetta, kahvikoneen surinaa, astioiden kilinää ja vanhan talon narinoita. Mukavia ääniä ovat myös vauvojen jokeltelut ja hihkuminen, sekä vanhempien lasten viiltävät ympäristöön liittyvät tilannekommentit.


Kesäkakut ja minileivokset


Kahvilan läheisyys tuo myös ongelmia, lähinnä vanhemmille. Lapset juoksentelevat ja seikkailevat kahvilan eri huoneissa. Yhtä äkkiä eteen aukenee lelukaupan ovi. Mitä ihmettä?! ÄITIIII tuu kattomaan, täällä huutaa Veikko....löysin lelukaupan. Pakko päästä, mä haluun ton, ton ja ton. Villi veikkaus, että aina ei kauppareissua ole suunniteltu etukäteen.

Työn lomassa on mukava istahtaa kahvitauolle. Kofeiiniannos piristää ja antaa virtaa työpäivää. Suomessa on vaihteleva päivän pituus, joka rasittaa ja altistaa vuorokausirytmin häiriöille. Säännöllinen kahvinjuonti varsinkin aamulla auttaa tahdistamaan sisäistä kelloamme oikeaan rytmiin.
Juomasuosituksissa kahvin todetaan soveltuvan hyvin aikuisten päivittäiseen käyttöön. Kahvin vaikutukset ovat etupäässä hyödyllisiä. Jokainen kahvikissa tietää omat rajansa. Sopiiko minulle 1 vai 6 kupillista päivässä? Nauti niin kuin tuntuu hyvältä.

Piristäviä kahvitaukoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti