Powered By Blogger

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Raha maailmaa pyörittää, vai ?!?

Nyt eletään piinallisia härkäviikkoja. Joulu on juhlittu ja seuraavaan suurempaan pyhään on vielä matkaa. Rahakukkaron nyörit on laitettu umpisolmuun, jotta mitään ylimääräistä ei tulisi hankittua. Kaupoissa alkaa alennusmyyntien loppukiri, jolloin kuluttaja saattaa löytää vielä takahuoneen helmiä superhalvalla. Lelukaupan hankintakanavissa ei tänä vuonna ole alennusmyyntejä paljonkaan esiintynyt. Eurooppalaisilla yhteistyökumppaneilla on vakiintunut käytäntö, että jos maksan tilauslaskuni kahden viikon sisällä tilauksesta, saan mukavan prosenttialennuksen. Jos taas haluan maksaa laskun kuukauden sisällä, niin normihinnastolla mennään. Kauppiaan kannalta on aina paras ja hyödyllisintä maksaa lasku heti pois. Jää edes pikkuinen tunne takaraivoon, että kauppa kannatti!

Kuljetin viikolla reissukirjana repussa Tomi Astikaisen kirjoittaman kirjan: Miten elää ilman rahaa. Mielenkiintoinen kuvaus henkilöstä, joka eli ja matkusti ympäri maailmaa neljä vuotta ilman rahaa. Kirja antaa arjen säästövinkkejä ja ohjeita niille, jotka haaveilevat hyppäävänsä pois rahatalouden rattaista. Niille, jotka eivät ole valmiita vapaaehtoisesti aivan niin suureen elämänmuutokseen, suosittelen Marttojen käytännönläheisiä säästövinkkejä. Kaikkinensa kutkuttava lukukokemus. Kirja pisti miettimään mistä kaikesta kulutuksesta itse olisi valmis luopumaan tai ainakin vähentämään. Minne pyörähtää, jos loikkaa pois oravanpyörästä? Entä kannattaako se?
Käsi sydämelle. Laitoitko lottokupongin vetämään supertriljoonamiljoona voittoarvontaa varten? Kyllä, niin tein minäkin. Mitäs sitä sitten lottovoittajana? Kiertäs vähän mualimoo ja pitäs pari viikkoo lommoo...Helsingin Sanomat taisi kirjoittaa jutun, miten miljoonat kannattaisi sijoittaa järkevästi. JÄRKEVÄSTI! Luulen, että järki katoaa (ainakin tilapäisesti), jos voittopallot osuvat kohdalleen. Mutta maanantaina töihin...

Voittoisaa helmikuuta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti